Brussels Charleroi Airport beleeft recordjaar

0

Brussels Charleroi Airport recordjaar

Brussels Charleroi Airport beleeft recordjaar

Het afgelopen jaar passeerden meer dan 8 miljoen passagiers Brussels South Charleroi Airport. De luchthaven heeft nooit eerder zo veel passagiers verwerkt. Niet alleen werd het record voor passagiers verbroken, er werden ook meer bestemmingen aangedaan dan ooit tevoren.

De stijging is een gevolg van de aantrekkende luchtvaartmarkt en natuurlijk een verdienste van de luchthaven zelf. In totaal passeerden 8.029.680 mensen de luchthaven van Brussel. Dit is een stijging van 4% ten opzichte van het jaar daarvoor. Populaire bestemmingen vanaf Brussels Charleroi zijn vluchten naar Italiƫ, Spanje, Frankrijk, Marokko en Polen.

12 nieuwe bestemmingen

In totaal werden er in 2018 maar liefst 12 nieuwe bestemmingen aangekondigd. Hiervan zijn er op dit moment 9 actief, de overige 3 zullen in de lente van 2019 actief worden. Een mijlpaal onder de nieuwe bestemmingen was Hongkong. Dit was de eerste lange afstandsbestemming van Brussels Charleroi. Deze vlucht werd uitgevoerd door Air Belgium. Helaas is deze route na 4 maanden weer geannuleerd door onvoldoende animo. Wellicht dat deze in de toekomst door een andere airline wordt opgepakt.

Share.

Leave A Reply