Vliegtuig volgen Brussel
Ontdek het Brusselse luchtruim

Vliegtuig volgen BrusselVia onze website kun je alle vliegtuigen volgen die boven Brussel vliegen, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Real-time. Dit wil zeggen dat op elk moment de accurate vluchtgegevens worden weergegeven.

Niet alleen de vluchtbewegingen van en naar onze nationale luchthaven in Brussel, Zaventem. Maar ook de vliegtuigen die hoog in de lucht van het Brussels Gewest vliegen.

Uiteraard zijn ook alle vluchten in heel België, Europa en de rest van de wereld live zichtbaar op onze website. Via vliegtuigradars is er voortdurend informatie beschikbaar over de vlucht van bijvoorbeeld één van je familieleden, je vriendin of je collega.

Zo kun je informatie verkrijgen van de huidige positie, de gereisde en resterende kilometers, de kruissnelheid, de hoogte en niet onbelangrijk: de verwachte aankomsttijd.

Ook de vliegtuigen die van Brussels Airport vertrekken of er aankomen kun je volgen. Voor vliegtuigspotters ideaal om ter plaatse alle informatie te zien van het gespotte vliegtuig.

Vluchtgegevens in een handomdraai

Of je nu thuis bent of onderweg, via onze website kun je alle vliegtuigen op je smartphone, iPad, tablet of pc volgen.

Met één muisklik krijg je gegevens over de route, de verwachte aankomsttijd, waar de vlucht is vertrokken en hoe laat, informatie over het vliegtuigmodel en van welke maatschappij.

Vliegtuig volgen Brussel AirportEenvoudiger kan niet, je scrolt met je muis over het kaartje en eventueel zoom je in. Op je scherm worden alle vluchten boven Brussel zichtbaar. Makkelijk voor als je wilt weten waar het vliegtuig van je zakenrelatie zich bevindt, maar vooral ook heel leuk voor de liefhebbers van vliegtuigen en vliegtuigspotters.

Voor de ware vliegtuigspotter

Naast de mogelijkheid om de verschillende vluchten te volgen, geeft onze website informatie over alle vluchten van en naar onze nationale luchthaven in Brussel.

Voor de gepassioneerde vliegtuigspotters onder ons reuze handig om van elke gespot vliegtuig de exacte gegevens op te vragen, zoals het vliegtuigmodel, de vliegtuigmaatschappij en de actuele vliegroute.

Wie weet vliegt er een Boeing 787 over, of de nieuwste Airbus A380. Soms worden militaire vliegtuigen zichtbaar gemaakt via de radar, maar om veiligheidsredenen is dit niet altijd het geval, wat ook geldt voor politiehelikopters.

Onze website geeft real-time alle gegevens weer per vlucht, gewoonlijk is de refreshtijd 10 seconden, afhankelijk van je internetsnelheid. De meeste informatie blijft tot wel 7 dagen terug beschikbaar.

Vliegtuigen volgen, leuk en nuttig

Het doel van onze website is om op een leuke en praktisch manier transparantie te verschaffen en inzicht te geven over het luchtverkeer in België en in het bijzonder boven het gewest Brussel.

Ontdek real-time via onze website welke vliegtuigen over Brussel vliegen en leer over het waarom van de gekozen vliegroutes. Er valt veel te leren over alle vliegbewegingen in het Brusselse luchtruim.

Zo vliegen er méér dan 500 vliegtuigen per dag op Brussels Airport in Zaventem. Via onze website kun je onze app downloaden voor nog meer gemak.

Maar je kunt ook met je smartphone of tablet vliegtuigen volgen zónder deze app. Voor meer informatie over de app klik hier.