Fokker 50 Air Antwerp

Nieuwe airline in Belgie: Air Antwerp

Er komt een nieuwe airline in Belgie, Air Antwerp! Deze airline wordt opgericht door CityJet en KLM. Hierbij krijgt CityJet 75% van de aandelen in handen en KLM de resterende 25%. Het is de bedoeling dat Air Antwerp gaat vliegen op verschillende bestemmingen binnen Europa. Onder andere Londen City Airport ligt op de planning.

Eerste vlucht dit najaar

De eerste vlucht van Air Antwerp zou eind dit jaar uitgevoerd moeten worden. Er zal worden gevlogen met de Fokker 50 waar ook VLM Airlines mee vloog. Deze zal gestationeerd worden op Antwerpen Airport. De topman van Air Antwerp gaat Johan Maertens worden. Hij stond voorheen ook aan de top bij VLM Airlines. Naast Londen zal er ook op twee andere bestemmingen gevlogen worden aan de start. Het is nog niet bekend welke bestemmingen dit zullen zijn.

Markten buiten het bereik van CityJet en KLM

Met het oprichten van Air Antwerp wil CityJet en KLM markten bedienen die ze zelf moeilijk kunnen bedienen. Air Antwerp gaat voornamelijk vliegen met kleinere vliegtuigen. Denk hierbij aan vliegtuigen met 50 tot 80 zetels. Het doel van KLM is vooral om Nederlanders uit het zuiden naar Antwerpen Airport te trekken om van daaruit te vliegen.

Share.

Leave A Reply