Oostende-Brugge zakenterminal
(c) foto: Oostende-Brugge airport

Oostende-Brugge Airport opent nieuwe zakenterminal

Deze week is de nieuwe zakenterminal op Oostende-Brugge airport geopend. Het nieuwe North Sea Aviation Center (NSAC) biedt privévliegtuigen nu de mogelijkheid om ruim 850 m2 aan hangar ruimte te gebruiken inclusief een luxe VIP terminal. Zakelijke vluchten zorgen voor zo’n 10 procent van de omzet op Oostend-Brugge dus het werd tijd dat hier ook aandacht aanbesteed werd. Oostende-Brugge ziet graag het gebruik van zakelijk vliegen en het gebruik van privévliegtuigen op het vliegveld toenemen.

Ontwikkelingsplan

Met de North Sea Aviation Center wil Oostende-Brugge snelheid en comfort brengen voor de zakelijke reiziger en de privéjet gebruikers. Naast passagiersactiviteiten en luchtvracht komt het zakelijke vliegverkeer op de 3e plaats bij de luchthaven. Een goede strategie volgens directeur Marcel Buelens. In België wordt er verder weinig aandacht geschonken aan de privéjet vlieger. Het is tijd dat hier verandering in komt.

VIP terminal

De zakelijke vluchten, privéjet vluchten en VIP personen werden tot voor kort ondergebracht in de algemene terminal van de luchthaven. Dit is met de opening van NSAC verleden tijd. De luchthaven hoopt ook dat er meer banen worden gecreëerd door de opening van deze VIP terminal. Zo zal bij de NSAC ook een douane en grenspolitie aanwezig moeten zijn.

Share.

Leave A Reply