Vliegtuig volgen takeoff

Skeyes heeft afgelopen jaar meer dan 1,1 miljoen vluchten verwerkt

Skeyes, de Belgische luchtverkeersleiding, heeft het afgelopen jaar meer dan 1,1 miljoen vluchten afgehandeld. Dit is een stijging van 2,4 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Van deze vluchten waren er 98,3% op tijd. Dit lijkt een goed resultaat maar is het niet. In Belgiƫ is procentueel 3x zo veel vertraging dan in Nederland (gezien over het afgelopen jaar). Dit heeft mede te maken met de grote stakingen bij de luchtverkeersleiding.

Meeste vertraging op Brussels Airport

De meeste vertraging is waargenomen op Brussels Airport. Gemiddeld heeft elke vlucht daar 51 seconden vertraging, gevolgd door Luik Airport, Charleroi, Antwerpen en vervolgens Oostende Brugge. Bij laatst genoemde was er slechts een gemiddelde vertraging van 0,6 seconde per vlucht.

Skeyes voor de rechter

Door de vele stakingen van de luchtverkeersleiding begin dit jaar is Skeyes door Brussels Airlines, Brussels Airport en TUIfly voor de rechter gedaagd. De medewerkers van Skeyes staken omdat ze het niet eens zijn met de hoge werkdruk, het huidige personeelstekort en enkele andere arbeidsvoorwaarden. Op dit moment werken er 872 mensen bij Skeyes.

Share.

Leave A Reply