Antwerpen Airport Vliegtuig Volgen
(c) foto: Antwerpen Airport

Aantal passagiers Antwerpen Airport neemt af met 28 procent

In tegenstelling tot de andere luchthavens van België nam het aantal passagiers van Antwerpen Airport flink af in maart. Het aantal passagiers nam af met maar liefst 28 procent. Vorig jaar in maart ontving de luchthaven nog ruim 24.000 passagiers. Afgelopen maand was dit slechts 17.400. Het aantal vliegbewegingen nam ook af met bijna 22 procent.

Brussels Airport

De grootste luchthaven van ons land blijft natuurlijk Brussels Airport. In maart ontving de luchthaven bijna 2 miljoen passagiers. Dit is een stijging van 1.9 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Wel daalden het aantal vliegbewegingen met 3.6 procent.

Charleroi Airport

Voor Brussels South Charleroi Airport was maart ook een goede maand. Het aantal passagiers steeg met ruim 3 procent naar een totaal van 602.000 passagiers. De populairste bestemming vanaf Charleroi is Italië, gevolgd door Spanje, Marokko, Frankrijk en Polen.

Oostende-Brugge

Procentueel gezien heeft Oostende-Brugge Airport het beste gepresteerd in maart. Het aantal passagiers groeide met maar liefst 21 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het totaal kwam uit op 24.700 passagiers. Wel is het aantal vliegbewegingen fors gedaald, maar dit komt voornamelijk door een afname van het vrachtverkeer.

Share.

Leave A Reply