Air Belgium Vliegtuig Volgen
(c) foto; Air Belgium – Airbus A340-300

Air Belgium ziet af van vluchten tussen Charleroi en Hongkong

Wat Air Belgium een nieuwe impuls had moeten geven gaat helaas op het laatste moment niet meer door. Air Belgium ziet af van de lijndienst tussen Charleroi Airport en Hongkong. Deze lijndienst zou van start gaan op 31 maart maar het is niet gelukt om genoeg vliegtickets te verkopen om deze vluchten rendabel uit te voeren. Reizigers die al in het bezit zijn van een vliegticket krijgen hun geld terug.

Nieuwe plannen voor komende zomer

De vlucht naar Hongkong zou weer een eigen vlucht betekenen voor Air Belgium. Op dit moment vliegt Air Belgium alleen in opdracht van andere maatschappijen. De route gaat op voorhand niet door omdat Air Belgium wil voorkomen dat er na een korte periode weer gestaakt moet worden met de vluchten.

Toch zijn er toekomstplannen voor eigen vluchten. Aankomende zomer wil Air Belgium twee lijndiensten starten. Dit zou een lijndienst moeten worden naar China, en een lijndienst naar Amerika. De exacte bestemmingen zijn door Air Belgium nog niet bekend gemaakt.

Tot deze tijd zal Air Belgium zich voornamelijk richten op chartervluchten voor andere maatschappijen. Air Belgium vliegt onder andere voor British Airways. Op dit moment beschikt Air Belgium over vier Airbus A340-300 vliegtuigen en werken er zo’n 250 medewerkers bij de maatschappij.

Share.

Leave A Reply